Ankara Devlet Konservatuvarı derlemelerinde elde edilen ezgilerin bir bölümü Muzaffer Sarısözen ve Ankara Radyosu sanatçıları tarafından notaya alınmış, Yurttan Sesler Topluluklarında icra edilerek yurda yayılmıştır.
Ankara, İstanbul Radyoları ve TRT sanatçıları, sonraki yıllarda da Isparta halk müziğine ilgilerini sürdürmüşler, yeni ezgi derlemeleri yapıp notaya almış ve TRT repertuvarına girmesini sağlamışlardır. Bu sanatçılar arasında, Ispartalı Ali Canlı ve Yalçın Özsoy'un önemli hizmetleri, katkıları olmuştur. TRT mensuplarından Yücel Paşmakçı, Nida, Tüfekçi, İsmet Akyol, Nihat Kaya, Hamit Çine, Salih Urhan, Sümer Ezgü, Ateş Köyoğlu, Adnan Ataman ve Altan Demirel derleyici ve notaya alan olarak en çok adı geçenlerdir.
Ankara Devlet Konservatuvarının 1942 yılı derlemelerini, ekip başkanı, değerli halk bilimci Halil Bedi Yönetken değerlendirmiş ve Samahlar üzerine bir makale yayımlamıştır. Daha sonra yayımlanan Derleme Notları 1'e de alınan bu makalenin Isparta'yla ilgili bölümlerini iktibas etmekte yarar görüyoruz.
Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi ile yine SDÜ Müzik Kültürü Araştırma Uygulama Merkezinin birlikte yürüttüğü "Isparta yöresi folklor zenginliklerinin araştırılması, kaydedilmesi ve Isparta folkloru konulu CD yayınlanması" başlıklı proje çerçevesinde 1999 yılında geniş çaplı bir araştırma yapılmıştır.
Sözkonusu araştırmada Isparta il merkezi, Keçiborlu - Gümüşgün, Ardıçlı köyleri, Senirkent, Uluğbey, Şarkikaraağaç'ın Gedikli ve Kıyıdede köyleri, Gönen'in İğdecik köyü, Yalvaç ve Sütçüler'de yapılan derleme çalışmalarında bir çok ezgi ve görüntü kaydedilmiştir. Bu derlemelere ait resimler, özgeçmişlerin yer aldığı bilgiler ve mahalli ezgilerden oluşan CD "Isparta Folkloru-1" adlı sesli kitap, Üniversite yayınları arasında neşredilmiştir.
Yine bu derlemelerde tesbit edilen eserlerden bir kısmının notaları Gürsel Aksungur tarafından yazılmıştır.
Her türlü duygu ve düşünceleriniz için bize buradan ulaşabilirsiniz.