Giresun, halk müziği açısından incelendiğinde diğer illerimizden farklı bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. Genel anlamda her ilin birbirinden farklı halk müziği özelliklerinin olması halk bilimi açısından doğal bir sonuçtur. Ancak Giresun için ileri sürülen farklılık bunlardan biraz ayrı konulardır.
Örnek: Genelde benzerlikler, (makam, söz, ezgi, ritmik yapı vb.) etkileşimler çok yakın coğrafi sahalar için düşünülürken, Giresun halk müziği etkileşimi, yakın coğrafi sahada olduğu gibi, başta Karadeniz'in geniş sahil şeridine olmak üzere, bir taraftan Sivas, Erzincan, Bayburt, Elazığ bir taraftan da İç Anadolu, Ege Bölgesi, Marmara (İstanbul)'dan Rumeli'ye kadar olan geniş kültürel coğrafya ile etkileşim içerisindedir.
Bu durum ise hem nicelik açısından hem de nitelik açısından Giresun halk müziğine katkı sağlamaktadır. Söz konusu bu etkileşimden (etkilenme-etkileme) rahatsız olunmamalı. Halk bilimi açısından değerlendirip genel Türk kültürünün çeşitli yollarla farklı coğrafyalara taşınması, sevilip benimsenmesi olarak algılamak düşünülmelidir.
Her türlü duygu ve düşünceleriniz için bize buradan ulaşabilirsiniz.