Halk oyunları camiası, yöneticisi, eğitmeni, oyuncusu, müzisyen, derlemeci ve araştırmacısı ile büyük bir ailedir. Ülkemizde halk oyunları ile uğraşmak zevklidir, hoştur fakat meşakkatlidir. Çünkü faaliyetler her zaman kısıtlı bütçelerle, imkansızlıklarla yürütülür. Bu nedenle halk oyunları ile her kademede uğraşmak bir gönül işidir. Bu nedenle halk oyunlarının yaşaması, yaşatılması için ter döken, emeği geçen herkesi saygı ve sevgi ile anıyoruz.
Yaklaşık 40 seneden beri halk oyunları ekipleri kurularak okul, Halk eğitim merkezi, Gençlik merkezi gibi kurum ve dernekler adına oynanmaktadır. Dünden bugüne yönetici, eğitmen, oyuncu, müzisyen, derleme ve araştırmacı olarak halk oyunlarına emeği geçen pek çok kişi olmuştur. Yüzlerce sayıdaki bu camianın tamamını tespit etmek elbette ki çok zordur. Buna rağmen tespit edebildiğimiz birkaç ismi zikrederek emek sahiplerini anmak istedik.
Halk oyunları eğitmenliği, derleme ve araştırma yaparak Adıyaman oyunlarının yaşatılması konusunda emeği olanlardan Hamza Çivi, Sadık Baltacı, Sırrı Özbek, İskender Elmas, Şefik Elmas, Celal Bilir, Ömer Demir, Şah İsmail Çalışkan, Osman Kartal, Ali İhsan Uluçay, Zeynel Fıstık, Mehmet Aslan, İdris Zengin, Nedim Filik, Necip Yusuf Çalışkan, Osman Baydar, Zeynel Abidin Şenlik, İbrahim Tanrıverdi, Mehmet Sadık Doğan, Hilmi İnal, Ali Rıza Turhan, Zeynel Abidin Gürsoy, Mahmut Şahin, Mahmut Yıldırım, Mahmut Karadağ, Ahmet Çalışkan'ı sayabiliriz.
Oyuncu ve ekipbaşı olarak emeği geçenlerden bazıları şunlardır: Yusuf Aras, Hasan Evren, Halil Gürsoy, Kadir Kırmıt, Cengiz Akgün, Osman Aydın, Zeki Elçi, Ziver Elyazar, Zeynel Karadoğan, Fadime Kayakıran, Birsen Günay, Abuzer Göksu, Gazi Şahin, Zafer Ersoy, Belma Aras, Beyda Aras, Ferda ve Feryal kardeşler, Ayten Akay, Ömer Özsayın, Yusuf Hazar, Zeynel Hazar, Orhan Çelik, Gökçen Yılmaz, Mahmut Çalışan, Mustafa Çalışkan.
Her türlü duygu ve düşünceleriniz için bize buradan ulaşabilirsiniz.