Timur, korkunç bir çığ halinde Anadolu'ya gelip Kayseri'ye girdiği zaman, Yıldırım'ın süvarileri de Kırşehir'e ulaşmışlardı. Osmanlı ordusunun durumunu anlamak için Şah Melik komutasında bin kişilik bir öncü süvari kolunu yollayan Timur, kendisi de arkadan Kırşehir'e gelmiş, komutanlarıyla bir toplantı yapmış, toplantıda iki fikir ortaya atılmıştır: Birincisi; Yıldırım Beyazid'i Kırşehir'e çekmek ve ordusuyla Kırşehir'de savaşmak. İkincisi; ilerleyip Ankara ovasında savaşmak. Gece, rüyasında bazı acayip haller gören Timur, ikinci fikrin daha uygun olduğu kararına vararak ordusuna Ankara'ya yürüme emri verdi.
Ankara Çubuk ovasındaki kanlı çarpışmada Yıldırım'ı yenip tutsak eden Timur, Kırşehir'deki Türkmenlerin oturduğu bazı önemli yerleşim yerlerini boşalttırarak, buralara savaşta kendisine yardım eden Karatatarlar'ı yerleştirmiş, askerleri de buralarda kışlamıştır. Kırşehir, Mucur, Geycek köyü yakınındaki Karadurak (Kabadurak) adı ile anılan ören yeri bunlardan birisidir. Daha sonra Türkmen halk, burayı yurt edinip bir köy kurmuş idi. 1940 yıllarında başlayan aileler arası kavgalar, köyün boşalmasına ve viran kalmasına neden olmuştur.
Kırşehir Mucur Geycek köyünden Aşık Hasan Nebioğlu'nun Karatatarların boşalttığı ve bölge halkının "Kabadurak" dediği Karadurak'a söylediği şiirdir.