1940 yılında Adana'da doğdu. Babası Hasan, anası Kerime'dir. Müziğe 1952 yılında yüreğine bağlama sesiyle düşen ateşle başladı. "Bu sesin ateşi sönmez, bağlamayı ben de mutlaka öğrenmeliyim" diye ant içti. İçindeki ateşi söndürmek için bit pazarından perdeleri iplikle bağlı kaba saba bir bağlama aldı. Bağlama yeni umutların, heyecanların başlangıcı, içini ferahlatan dost, kalbini titreten bir sevgili oldu. Onunla yattı, onunla kalktı. Gecesi gündüzü, ekmeği aşı on beş kuruşluk bağlamaydı. Onu dillendirmek ve onunla sevişebilmek için çareler aradı. Çareyi 1956 yılında Kurüköprü civarındaki Körler Musiki Cemiyetinde buldu. Orada Sıtkı Avcı'dan ders aldı. Sonra Tepebağ Mahallesi'nde eski Park Otel civarındaki müzik cemiyetine gitti. Süleyman Hoca ve Arif Nihat Aka'yı tanıdı. Müzikle ilgili bilgilerinin temelini attı.
1957'de Adana Halk Eğitimi Merkezinin müzik kurslarında Ecz. Mahmut Akan'dan nota, müzik ve makamat dersleri aldı. Bu çalışmaları askere gidinceye kadar devam etti. Askere gittiği Erzincan'da, müzik çalışmasını ildeki kısa metrajlı radyoda sürdürdü. Çeşitli programlar yaptı. Askerlikten sonra Adana'ya dönen Sanrı, 09.12.1962 tarihinde faaliyete başlayan Adana İl Radyosunun Çukurova'dan Sesler Topluluğunda saz sanatçısı olarak göreve başladı. Selahattin Sarıkaya'dan tavırlarla ilgili teknik bilgiler aldı. Aynı zamanda Halk Eğitimi Merkezindeki Kazım Karaörs'ün hocalığını yaptığı halk müziği çalışmalarına devam etti. Kazım Karaörs'ün hocalığı bırakmasıyla görev Kazım Sanrı'ya verildi. Uzun müddet burada bağlama, halk müziği nazariyatı dersleri veren ve koro çalışmalarını sürdüren Sanrı, Selahattin Sarıkaya'dan boşalan Çukurova'dan Sesler Topluluğunu da yönetti. Halk Eğitimle radyo çalışmalarını birleştiren Sanrı, yöre halk müziğine değerli katkılar sağladı. Yetiştirdiği öğrencilerine iyi bir halk müziği terbiyesi ve disiplini verdi.
Türkü formuna yakın besteleriyle ünlenen Kazım Sanrı, Can Etili, Necla Erol, Yıldız Tezcan, Saniye Can, Ümit Şener, Nurinnisa Toksöz vb. sanatçılara bağlamasıyla eşlik etti. Kendi bestelerini radyoda ve plaklarda çaldı, söyledi. Çukurova'dan Sesler Topluluğu üyelerinden Tarsuslu Fahri Işık'ın plağa okuduğu "Feryat" bestesi altın plak kazandı. "Uykuda Mısın Sevgili Yarim" ile ünü yurt dışına taştı. Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Neşet Ertaş, Muzaffer Akgün ve daha sayamadığımız 33 ünlü adı geçen bestesini plağa okudu. Besteleri filmlere dahi konu oldu.
Müzik çalışmalarını 1962 - 1975 yılları arasında devam ettiren Kazım Sanrı, Adana Radyosu ve Halk Eğitimi Merkezindeki yaptığı ciddi çalışmalarla Çukurova Halk Müziğine en çok emeği geçen sanatçılar arasında yerini aldı. 1975 yılında müziği bıraktı. Mütevazi kişiliğiyle halen Adana'da ikamet eden Sanrı, Çukurova'mızın sayılı iş adamlarından da biridir.