BGST (Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu) müzik bölümünde 1995 senesinde kurulan grup, bir yandan festival ve kültür gecelerinde şenliklere katılım sağlarken, öte yandan solist Feryal Öney ile birlikte "Hardasan, Azeri Şarkıları" albümünü yayınladı. (Grubun gündeme gelmesi 1993 senesinde Boğaziçi Üniversitesinin müzik kolu tarafından hazırlanan bir konser çalışmasıyla oluşmuştur.) 1997 yılının Haziran ayında, Anadolu - Mezopotamya çerçevesinde, "Kardeş Türküler" albümünü yaratan grup, zamanla "Kardeş Türküler" adıyla anılmaya başladı. O dönemde bir radyoda "yılın grubu" seçilen Kardeş Türküler, diğer albümü olan Doğu'yu sevenlerinin beğenisine sundu. "Doğu" çalışmasındaki bir eser, Songlines dergisinin Anadolu müziklerini sunduğu karma albümde verildi. Aynı albümden bir eser, Folk Roots dergisinde sunuldu. "Kardeş Türküler" grubu ilk Kürtçe-Türkçe klibi de sundu.
Grup, Şivan Perver'in "Roj ü Heyv" albümünün müzik yönetmenliğini, düzenlemelerini yaparken, diğer yandan Vizontele filminin müziklerini de hazırlamıştır. Bu müziklerle 2001 senesinde Antalya Altın Portakal Film Şenliğinde "En iyi film müziği" ödülüne layık görülen grup, 2002 senesinde "Hemavaz" (Kalan Müzik), 2005 senesinde "Bahar"ı (Kalan Müzik) müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) de grubu aynı ödüle layık görmüştür. 2005 senesinde Cennetin Krallığı filminin müzik direktörü, gruptan filmde kullanabilmek için Ortadoğu müzikleri istemiş ve bunlardan bir kısmını filmde kullanmıştır.
Son albümleri 13 şarkılık "Yol"u, Dünya Barış Gününde piyasaya çıkarmışlardır. Bu albümde 1974 senesinde ilk defa Cem Karaca tarafından seslendirilen "Beyaz Atlı", sahipsiz bir dağ çobanının çilesini anlatan "Halale" (dağ lalesi), mitolojik öykülerden, eski bir hikaye anlatan Karadeniz Rumcası, Romeika dilinde "Aitents Eparapetanen" (kartal uçuyordu) şarkıların sadece birkaçı.
Kardeş Türküler grubu, Grammy ödüllerine aday olmuştur.