Türk Halk Ozanı Hisarlı Ahmet, 13 Temmuz 1908 tarihinde Kütahya, Yukarı Hisar'da hayata gözlerini açmıştır. Annesi Ayşe Hanım, babası Mustafa Bey'dir. Anne-babanın ikinci evlatlarıdır.
Hisarlı Ahmet küçük yaşlarda babasının yanında kavakçılık yaptı. Sonraki dönemlerinde Gezek evlerinde üç telli bağlamayla tanıştı. Müziğe ilgi duydu. Dönemin ustaları Çerkezlerin Ethem Efendi ve Dülgerin Hüseyin Ağa'dan dersler aldı. Askere gittiğinde okuma yazma öğrendi ve klarnet çalmaya başladı. Askerden dönünce dünya evine girdi ve Kütahya'ta taşındı. Bu zaman diliminde babasını kaybetti. Kütahya'da kahvehane açtı. Burada türkülerini seslendirdi, hevesli gençlere dersler ve eğitimler sundu.
Muzaffer Sarısözen'in misafiri olarak Ankara Radyosuna gitti ve Sarısözen tarafından radyoda kalma teklifi aldı.
Hacca gittikten sonra "Elini eteğini çek bu işlerden" diyenlere, "Ben sazımla Rab'bime sizden daha yakınım" deme cesaretini gösterdi.
Halk destanlarını ezbere bilen Hisarlı Ahmet, bu destanları bir kitapta toplamayı istedi lakin sağken bunu yerine getiremedi. Bu isteğini evladı ve torunu İsmail Pektaş 1995 senesinde "Hisarlı Ahmet yorumu ile Kütahya Türküleri" isimli kitabı piyasaya çıkararak gerçekleştirdi.
Hisarlı Ahmet 4 Ocak 1984 tarihinde hayata gözlerini yummuştur.
Ölümünden sonra Hisarlı Ahmet adına çeşitli sempozyumlar düzenlenmeye başlandı.