Hicri 1309 (1893)'da Elbistan'ın Akpınar köyünde doğdu. Yüzügüllü Ahmet Efendi'den ders aldıktan sonra İstanbul Rüştiyesi'ne devam etti. Arapça ve Farsçayı öğrendi. İlk şiirlerini küçük yaşta yazdı. On yedi yaşında evlendi. Ancak bu birinci evliliğini iki kez daha tekrarladı. Üç eşinden on altı çocuğu oldu. Üçüncü eşi Naciye Hatun, Ahmet Çıtak hakkında şunları söyler:
Rahmetli şen bir yaradılışa sahip, deli dolu bir kimseydi. Düzenli bir hayatı yoktu. Sadeliği çok sever, ömrünün büyük bir bölümünü yaylalar ve dağlarda geçirirdi. Şiirlerini neşeli anlarında yazardı. Yaşadığım bir olayı unutamam: 'Köyde oturduğumuz için geceleri aydınlanmak için petrol lambası kullanırdık. Bir gece eşim aniden uyanarak şiir yazmak istemiş. Beni uyandırmaya kıyamamış. Kağıt ve kalemi bulamayınca, ocaktan eline bir kömür alarak şiirini duvara yazmış.'
Ahmet Çıtak, halk edebiyatı ve divan tarzı şiirler ortaya koymuştur. Doğmaca şiirler de söyler, çevreden gelen aşıklarla atışmalar da yapardı. 18 Ocak 1963 günü geçirdiği bir trafik kazasında oğlu ile birlikte öldü.