1951 yılında Van'ın Erciş ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van'da bitirdi. Van'ın Gürpınar ilçesinde öğretmenliğe başladı. İki yıl çalıştıktan sonra on bir yıl da Erciş'te aynı görevini sürdürdü. 1983/84 döneminde İstanbul Zeytinburnu Bozkurt İlkokulu'na atandı. Halen bu okulda öğretmenlik yapmaktadır.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
Aşıklık geleneğine ilk kez Erciş'te başladı. Poyrazoğlu'nun soydan gelen şiirle ve sazla bir ülfeti var. Aile çevresinde çocukluğundan itibaren halk şiirinin güzel örneklerini dinleyerek büyüdü. Ercişli Aşık Emrah'ın geç kalmış çırağı olarak kabul eder kendisini. Posoflu Müdami, Aşık Ummani, Nusreti Baba, Ağrılı Mihmani, Aşık Reyhani Erciş'e geldiklerinde Poyrazoğlu'nun aile evine konuk olurlardı. Bu ozanlardan Posoflu Müdami, Erciş'te altı ay kalmış ve o tarihlerde ortaokul öğrencisi olan Poyrazoğlu kendisinden on beşe yakın halk öyküsü derlemiştir. Erciş yöresinde halkın dilden dile aktardığı çeşitli öykülü türküleri, efsaneleri ve şiirleri de toplamıştır. Poyrazoğlu'nun Ercişli Emrah üzerinde geniş bir çalışması var. Halen elinde eski yazmalara ve cönklere dayalı öyküsüyle birlikte Aşık Emrah ile ilgili şiirleri tespit ederek unutulmaktan kurtarmıştır.
Ahmet Poyrazoğlu aşıklık geleneğinin tüm dallarında büyük başarı göstermektedir. Özellikle atışma, koçaklama, güzelleme, divan, tecnis, ayaklı tecnis, semai, musammat koşma, destan, taşlama dallarında doğmaca olarak üstün bir yeteneğe sahiptir. Erzurum Atatürk Üniversitesinin düzenlediği Aşıklar Şölenine, 1981, 1982 ve 1983 yıllarında katılmış ve atışma dalında birinci olmuştur. Atatürk'ün 100. Doğum Yıldönümü dolayısıyla TRT'nin düzenlediği yarışmada mansiyon aldı. 1982 ve 1983 yıllarında Ağrı'da yapılan Aşıklar Şöleninde atışma ve güzelleme dallarında birincilik ödüllerini kazandı. Erciş'te yapılan Aşık Emrah Şenliklerinde de atışma ve hikayeli türkü dalında üç yıl üst üste birincilikler aldı. 1986 yılında İstanbul Şiirseverler Derneğinin yaptığı yarışmada da atışma birinciliğini kazandı. Konya'da Türkiye Aşıklar Bayramı'na katılan Poyrazoğlu, hikayeli türkü dalında altın madalya kazandı. Poyrazoğlu 1974'den başlayarak çeşitli plak ve kasetler doldurmuştur. Kendisinin güfte ve bestesini yaptığı şu eserleri usta malı olarak radyolarda ve sahnelerde okunmaktadır: Yüce Dağım, Yağar Bana, Dost Zülüfünle Kollarımı Bağlamışsın, Erciş Bağlarında Bir Güzel Gezer, Umut Fidanına Baykuş Tünedi.