Hale Gür 1951 senesinde Kemalpaşalı bir ailenin çocuğu olarak İzmir'de dünyaya geldi.
Tüm eğitim hayatını İzmir'de tamamladı. Ortaokulu Kız Meslek Lisesinde okudu. Ankara Kız Teknik Öğretmen Okulunu kazanmasına rağmen babası Ankara'ya göndermedi. Üniversiteyi Ege Üniversitesi iki yıllık sekreterlik bölümünde tamamladı.
1970 senesinde TRT'ye stajyer olarak alınan Hale Gür, Alım İkmal Şube Müdürlüğünde üç yıl çalıştı. Memuriyeti esnasında Durmuş Yazıcıoğlu'ndan Türk Halk Müziği eğitimi aldı.
1973 senesinde TRT'nin düzenlemiş olduğu prodüktörlük sınavını kazanarak, prodüktör oldu.
1974 senesinde TRT'nin düzenlemiş olduğu yetişmiş sanatçı sınavını kazanarak prodüktörlüğüyle birlikte ses sanatçısı olarak da çalışmaya devam etti.
1982 senesinde bir seçim yapmak zorunda kalınca ses sanatçılığı ağır bastı ve Talip Özkan'dan ders alarak Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı olarak kariyerine devam etti.
Ege Bölgesi'nin zeybek, gurbet havası, teke havası eserlerini hem inceledi, hem de seslendirdi.
Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarında on üç sene boyunca Türk Halk Müziği Repertuvarı Tavır ve Üslup dersleri verdi.
1994 senesinde İzmir Radyosu Türk Halk Müziği müdürü oldu. 1998 yılında istifa etti. Müdürlükten ayrıldıktan sonra TRT İzmir Radyosu ses sanatçısı, koro şefi ve merkez repertuvar kurulu üyesi görevlerini yaptı. Ardından İzmir Karşıyaka Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği Koro Şefliği yaptı.
2017 senesinde emekli oldu.
Hale Gür pek çok türküyü notalandırmıştır;
Burdur yöresine ait "Karşıdan Gördüm Seni", "Antalya'dan Bir Okka Pırasa Aldım", "Devesi Tuzdan Gelir", "Goca Dağ Başında", "Et Aldım Dirheminen (Gölhisar Zeybeği)" ve "Çadır Kurdum Şu Yaylanın Düzüne"; Ordu yöresine ait "Yüce Dağ Başında Bir Ulu Çınar", "Kemençemin Başına", "Bahçelerde Mor Meni", "Evlerinin Önü Limon Portakal", "Geminin Ambarına", "İncir Koydum Sepete" ve "Beşiğimin Altı Bakır"; Kütahya yöresine ait "Kayaköy'ün Alt Yanında"; Afyon yöresine ait "Zalım Poyraz Gıcım Gıcım Gıcılar" notalandırdığı türkülerdendir.
Hale Gür, "TRT Arşiv Serisi-14, Yayla Yollarında" adında bir kitap da yayınlamıştır.
Dört albümü bulunmaktadır;
2003 senesinde "Yayla Yollarında",
2014 senesinde "Zeytin Dalı" ve "İki Turnam Gelir",
2016 senesinde "Elimizden Yöremizden, No:2"
piyasaya sürdüğü albümlerdir.
Hale Gür, değerli Türk Halk Müziği sanatçılarımızdan Ali Çakar'ın hocalığını yapmıştır. Çok titiz çalışan Hale Gür, bir türküyü söylemek için iki yıl boyunca dinleyebilecek kadar mesleğine özen gösteren çok değerli bir sanatçıdır.
Altuğ adında bir oğlu bulunmakta ve halen İzmir'de yaşamını sürdürmektedir.