1958 yılında Ardahan, Göle'ye bağlı, eski adı Poladik, yeni adı Kayaaltı köyünde doğdu. Liseyi Ardahan'da bitirdi. 1979'da iki yıllık Ankara Eğitim Enstitüsüne devam etti. Sınıf öğretmeni olarak göreve başladı.
Sırrı Arpaç, 1976 yılında şiir yazmaya başladı. Aşık Reyhani ile Heveli Babuş'dan etkilendiğini söyleyebiliriz. Ümit Kaftancıoğlu'nun derlemeleri olan, yerel Köroğlu anlatımlarını severek ve ilgiyle radyolarda dinlediğini ve kitaplarda okuyarak, yerel kültürü özümsediğini de ekleyebiliriz.
Belli bir ustası olmadı, küçük yaşlarda köyde, kendi hayvanlarını otlatırken, cebinde taşıdığı "Kerem ile Aslı", "Ferhat ile Şirin, "Arzu ile Kamber" gibi halk hikayelerini defalarca okudu.
"Necip ile Telli", "Senem ile Ali" gibi hikayeleri bildiğini söylemekte yarar vardır.
Yöresine özgü okunan manileri epey iyi bilir. Yöreye özgü atasözlerinde de oldukça bilgi sahibidir.
Sırrı Arpaç, Niğde, Aksaray, Erzincan, Van illerinde öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. Daha sonra 1995 yılında Gazi Eğitim Fakültesini kazandı. Ankara'nın Yahya Galip İlköğretim, Ahiler İlköğretim, Mimar Kemal İlköğretim, Bahçelievler İlköğretim, Beytepe İlköğretim ve en son 2003 yılından bugüne kadar Çankaya Halk Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Çeşitli vakıf ve derneklerde yönetici olarak görev aldı. Başkent öğretmen evinin başkanlığını yaptı, öğretmen atamalarında komisyonda bulundu, Demokrat Eğitimciler Sendikası'nın İl Başkanlığını yaptı. Başkent Fenerbahçeliler Derneğinin Yönetim Kurulu üyesi olan Sırrı Arpaç, Siyasal Birikim gazetesinin Ankara temsilciliğini ve köşe yazarlığı yaptı.
Öğretmenlik ve yöneticilik dönemlerinde on dört takdirname, yirmi yedi teşekkür, otuzun üzerinde plaket ve şilt alan çalışmalarıyla, 1996 yılında Ankara'da ilin yöneticisi seçilen Sırrı Arpaç, evli ve iki çocuk babasıdır.
Ayrıca yayınlanmış "Az Düşünün Çok Gülün", "Mesaj", "Her Biri" adlı kitapları bulunmaktadır.